Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

PGA Tour Standings
Golf Vesti
Latest topics

Olimpiske igre 2016

Go down

Olimpiske igre 2016

Post by Mijat Stevović on Mon Aug 16, 2010 7:30 pm

Golf će se ponovo naći na OI 2016. god. posle gotovo 100 godina. Zadnji put je bio deo tok spektakla 1904. god. kada je zlatnu medalju osvoio George Lyon. Od tada golf je doživeo puno promena i inovacija, golf oprema se svake godine usavršava a igrači su sve kvalitetniji.
Golf je jedan od najmasovnijih rekreacijskih sportova na svetu i privlači milione gledalaca i uspeo se vratiti u klub počasnih sportova na OI. Došlo je vreme da duh OI zavlada i na golf terene jer vrhunac savakog sportiste je učestvovati na OI.
Da bi neki sport bio uključen u program OI mora zadovoljiti jedan odkriterijuma:
u muškoj konkurenciji igra se u najmanje 75 zemalja na 4 kontinenta, a u ženskoj najmanje u 40 zemalja na 3 kontinenta.
Bilo je u pitanju da li će se učestvovati samo profesionalci ili i profesionalci i amateri ali je Međunarodni Olimpiski Odbor bio za to da učestvuju samo profesionalci.
Direktotr R&A- Peter Dawson siguran je da golf neće ući u razmatranje ako će insistirati da igraju i amateri, stoga moraju udružiti profesionalne i amaterske institucije kako bi zadovoljili zahtevima čelnika Olimpiskog pokreta i dokazali da je golf vrlo ozbiljan sport u svojoj kandidaturi. Golferski odbor koji prestavljaju golf na Međunarodnom Olimpiskom Odboru čine svetske organizacije: R&A, USGA, LPGA, PGA tour, European tour, Augosta National Golf Club i PGA of America.
Za ulazak u OI zaajedno sa golfom su se borili i sledeći sportovi: softball, ragby, karate, squash, baseball i rolerski sportovi, a samo jedan od njih je ušao u OI pored golfa. Inače u ukupan broj sportova definisan je preavilnikom- 28 sportova.
OI, na kojima će se naći golf održaće se 2016 u Rio de Jeneiru.
avatar
Mijat Stevović
Amateur
Amateur

Posts : 72
Join date : 2010-03-21
Age : 23
Location : Lovćenac

View user profile

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum