Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

PGA Tour Standings
Golf Vesti
Latest topics

Masters 2011

Go down

Masters 2011

Post by Aleksandar Mihajlović on Mon Apr 11, 2011 9:21 pm

Može li biti uzbudljiviji Masters od ovog? Urlici i uzvici na sve strane, na svakoj rupi, atmosfera je kao na fudbalskom stadionu posle birdie i eagle patova. Igrači bi lagali ako kažu da im oči nisu bile uprte na monitor koji svakih par sekundi pokazuje rezultate.

Prvog dana, najbolji start je imao Lee Westwood, koji je vec na prvoj rupi napravio Eagle sa polovine fairwaya. Međutim, nije bio gotovo savršen kao Rory McIlroy, koji je otvorio rundu zajedno sa Alvarom Quirosom sa -7. Koreanci K.J. Choi i Y.E. Yang su imali po -5. Woods je naime odigrao solidnu rundu uz dosta promašenih patova za birdie, međutim nedovoljnu za veću pažnju.

Drugog dana, upravo igra Tiger Woods-a je eksplodirala, i počeo je ponovo da izgleda kao Tiger kog svi znamo, onaj savršeni hook je funkcionisao ceo dan i odigravši rudnu od -6 postavio je domaći zadatak ostatku takmičara. Jedini koji mu je dorastao tog dana je bio Jason Day, sa rundom od čak -8 i neverovatnim skokom na drugo mesto. McIlroy je nastavio da ređa runde ispod para, i izgledao je kao da je spreman da osvoji Masters.

Treća runda obeležena je ponovnom dobrom igrom McIlroya i Australijanaca Ogilvy-ja i Adama Scotta. Međutim, Charl Schwartzel, koji je držao ritam sva tri dana se polako počeo šunjati u vrhu same tabele, ali je nekako bio zasenčen igrama većih imena. Tiger Woods je ponovo imao problema sa patovanjem, i postavio je rundu od 74. Alvaro Quiros, koji je odigrao najbolju prvu rundu, je polako ali sigurno topio svoju prednost. Isto se može reći i za njegovog sunarodnika, Sergio Garciu.

Poslednja runda je sve ono što je rečeno da je nemoguće, savršen šamar svim predviđanjima i apsolutno predstavlja ono što golf zapravo predstavlja. Odlične runde, pružili su Ogilvy i Adam Scott koji je u jednom trenutku imao i prvo mesto na -11 ali ga je u tome polako sustizao Schwartzel. Tiger Woods je odigrao savršenih prvih 9 rupa na Augusta National Golf Course-u, sve kockice su počele da se slažu Woodsu, koji je na kraju turnir na -10. Rory McIlroy je najveće razočaranje Masters ove godine, momak koji je vodio od samog početka, istopio je svoju prednost veoma brzo, i pokazao da ipak nije uspeo da izdrži pritisak vodećeg igrača u poslednjoj rundi. Charl Schwartzel, ovogodišnji pobednik Mastersa, sa stilom i neverovatnom agresivnošću, 4 birdie pata koja su ušla pravo po sredini rupe, za neverovatnih -14 i neverovatno zadovoljavajuću pobedu, prva Major pobeda za ovog golfera iz Južne Afrike.


_________________
Aleksandar Mihajlovic
avatar
Aleksandar Mihajlović
Admin

Posts : 138
Join date : 2010-03-13
Age : 26
Location : Novi Sad

View user profile http://golfcentar.5forum.net

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum