The Masters 2010

Go down

The Masters 2010

Post by Aleksandar Mihajlović on Mon Apr 12, 2010 10:52 pm

Možda jedan od najzanimljivijih turnira u godini, Masters je ove godine uzdrmao ceo golferski svet, mnogo toga, možda čak i previše dogodilo na ovogodišnjem turniru.
Naime, povratak Tiger Woods-a na scenu je uzburkalo more golfera koji su bili i srećni i tužni bez njega. On ih inspiriše da budu bolji, ali i budi strah u njima, da budu gori.

Naime, prvog dana, Tiger je odograo soldinu rundu od 68, ali to nije bilo dovoljno za vodeću poziciju, predesetogodišnji Freddie Couples i Tom Watson koji ima čak 61 godinu, veterani ovog sporta, su pokazali svima kako se igra golf! Obojica igraju u Champions Tour-u (Couples ima 3 pobede i nalazi se na prvom mesto dog je Watson četvrti).

Međutim, sve se počelo odigravati poslednjeg dana, i to na poslednjih 9 rupa je sve odlučeno.

Tiger Woods, počeo je rundu lošim tempom, i naređao 3 bogey-a, i svi su mislili da je dan za njega gotov, ali uspeo je da se vrati i nadoknadi udarce, odigravši rundu od 70. Mnogi se slažu da njegovo konačno 4. mesto koje je osvojio na ovogodišnjem Masters-u je zadovoljavajuće i veoma dobro, on se nije složio sa tim i izjavio je da on dolazi na turnire kako bih ih osvojio, a da je ovaj put napravio previše grešaka.

Lee Westwood, koji je započeo poslednju rundu sa vođstvom, pao je na drugo mesto, odigravši solidnu, ali ne i dovoljnu dobru rundu od 71. Westwood je izjavio kako je zadovoljan rezultatom, ali i da mu je mnogo žao što se nije obukao u zeleno na kraju turnira.

K.J. Choi, sjajna partija K.J. Choija, odlični udarci na prvih 9, međutim, možda se i previše opustio i dozvolio sebi par grešaka, koje su ga koštale prvog mesta. On je završio na 4. mestu koje deli sa Tiger Woods-om.

Najbolji golfer dana, Anthony Kim, koji je uznapredovao 9 mesta na lestvici odigravši sjajnu partiju i imavši birdie-birdie-eagle-birdie na četiri rupe! On je završio na trećem mestu, ispred Tiger Woods-a. Kao što znamo Kim je osvojio Shell Houston Open ove godine pre Mastersa.

Phil Mickelson, najbolji za kraj, pobednik Masters turnira za 2010 godinu, sjajna partija Mickelsona, naređavši u početku niz parova, ali kad je krenuo u napad, niko mu ni blizu nije bio. Sjajna pobeda, i za njga veoma emocionalna, njegova žena ga je čekala na green-u 18. rupe, a nije ga posetila na golf turniru preko godinu dana zbog raka dojke. Velika pobeda, i Mickelson je završio na -16 što je i 4. najbolji rezultat na Mastersu ikada. Philu je ovo već treći Masters u karijeri i oduševljen je ovim turnirom, izjavio je da obožava ovde da igra, da se takmiči, i naravno na kraju i da trijumfuje. Mickelson je ovom pobedom sebe ponovo vratio na mesto broj 2 na svetskoj rank listi golfera.

Svaka čast za Mickelsona!Aleksandar Mihajlović

_________________
Aleksandar Mihajlovic
avatar
Aleksandar Mihajlović
Admin

Posts : 138
Join date : 2010-03-13
Age : 26
Location : Novi Sad

View user profile http://golfcentar.5forum.net

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum